Su deposu temizliği oldukça hassas bir noktadır. Hayatımızın her  noktasında kullandığımız su birçok bakteri ve hastalık içerebilir. Bu neden ile birçok çeşit su deposu yapılmıştır. Betonarme su deposu bunlardan biridir. Peki ya betonarme nedir?

Betonarme su depoları, belirli bir miktarda ihtiyaç suyu sürekli olarak içerisinde barındırır. Yüksek su depoları ve alçak su depoları olarak ikiye ayrılır. Alçak su depolarının seviyesi hidrostatik altında kaldığından dolayı bu depodan su tulumba ile çekilebilir. Yüksek su depolarında ise durum farklıdır. Burada su her zaman şebekede bulunan suyun üzerindedir.

Betonarme su deposu işleyişini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Farklı çeşitte kullanım amacıyla kullanılabilir
  • Şebeke basıncının her iki noktada da tercih edilen değerde olmasını sağlar
  • Meydana gelen su kesintilerine karşılık su aktarımı yapmak
  • Herhangi bir nedenle ortaya çıkan yangına müdahale edilmesi
  • Dinlendirme ve çökelme haznesi görevi yapar.

Betonarme su deposu temizliği de oldukça önemlidir. Uyulması gereken şekil, şartlara uyarlar ve böylelikle kullanıcıların ve çalışanların güvenlik ve sağlığını korurlar. Modüler su deposu temizlik şartnamesi ve su deposu temizlik mevzuatını dikkate alarak bunu başarırlar.

İşiniz her ne olursa olsun gerekli kurallara uyarak yapmanız her zaman size bir artı kazandıracaktır. Önünüze çıkacak olan aksilikleri önceden önleme şansı elde edebilirsiniz. Bu nedenle de kurallara uymanız sizin için her zaman bir artık olacaktır.

Modüler su deposu temizlik şartnamesi ve su deposu temizlik mevzuatını içeren maddelerden yola çıkarak kuralları incelemek gerekecek olursa,

Öncelikle her türlü iş kazasından kaçınmaya çalışılmalıdır. Temizliği yapacak olan çalışanlar depo temizliğine başlamadan önce mutlaka elektrik ile çalışan malzemelerin elektrik akımını kesmelidirler. Elektrik ile çalışan ekipmanları çıkardıktan sonra ise topraklı prize takılmalıdır. Böylelikle ise ortaya çıkacak ani kazalar önlenebilir.

Betonarme su deposu temizliğinde çalışanların sağlığı için temizliği yapılacak depo öncesinde mutlaka aydınlatılmalı ve havalandırılmalıdır.

Su deposu temizliğinde çevre temizliği de çok önemlidir. Su deposu temizliği için ilk olarak deponun içerisinde bulunan suyun dışarı aktarımı sağlanmalıdır. Bu işlem için tasarlanmış özel pompalar vardır. Özel tasarlanmış pompalar bir ipe bağlanır ve su deposuna indirilir. Bu şekilde suyun dışa aktarımı sağlanır. Aktarılan kirli su ise yolda ki rögara aktarılır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus kullanılacak ekipmanlardır. Temizliği gerçekleştirecek olan çalışanlar mutlak suretle kask, maske, emniyet kemeri, gözlük takmalıdır. Çizme ve eldiven de giyinmelidir. Böylelikle kişisel hasarları minimum bir seviyeye indirebilirler.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir