İlk olarak polyester su deposu ürünlerinin yatay dikdörtgen, yatay ve dikey silindirik, yatayelips standart, üretimi le demonte ve toprak altı şartlarına göre projelendirilmiş imalatları da gerçekleştirilmiştir. Bu arada çeyrek asrı aşan üretim tecrübesi ile polyester depo üretiminde Türkiye’de lider olmuş birçok firma mevcuttur.
Daha sonrasın da ise su deposu temizleme kimyasallarından bahsedecek olursak, su depoları temizliğinde içerisinde ki su içme suyu olarak kullanılmasa bile depo içerisinde oluşan kolera, tifo, dizanteri ve daha birçok mikrop günlük hayattaki ihtiyaçlarımız olan diş fırçalamadan, ev temizliğine kadar kullanılması sonucunda sizlerin vücuduna giriş yapacak ve hastalıkların ortaya çıkmasına yol açacaktır. Daha fazlası depolamada oluşan pas, çamur birikintileri evlerde ki çamaşır, bulaşık makinelerinin filtrelerini tıkayarak bozulmalarına sebebiyet verebilir. Bu neden ile mutlaka yılda en az 1 kez depoların temizliği özel depo temizliği için üretilmiş olan kimyasal maddeler ve teknikler kullanılarak yaptırılmalıdır. Ayrıca depo içerisi anti bakteriyel epoxy boya ile boyanmalıdır.
Peki temizlik önemli dedik de su depolarının temizliği nasıl olmalıdır? Temizlik tekniğini değerlendirecek olursak eğer. Depolarda ki kir, pas ve manga tabaklarını nasıl tamamen yok edebiliriz? Bunun için arap sabunu, deterjan, çamaşır suyu gibi maddeler yeterli değildir. Bu tarz temizlikler ancak mekanik temizlemeye yeterlidir. Tam tersine bu tarz ürünler daha fazla birikinti oluşmasına neden olacaktır.
Su depolamada önemli olan hijyenik temizliktir. Bu da depoların temizlenmesi için özel olarak üretilen maddeler ile sağlanır.
Su deposu dezenfekte işleminde kullanılan ürün patenti ve Sağlık Bakanlığında onaylı Biosidal ruhsatlı olmasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle su deposu temizlik firması seçerken de dikkatli olunmalıdır.
“Su sağlık için önemli” solgununu her zaman karşımıza çıktığını görüyoruz. Su; doğru yoldan vücudumuza girmesinin tam aksine dolaylı yoldan aslında hayatımızın bir parçası olduğunu biliyoruz.
Bulaşıcı hastalıkların %80 hatta daha fazlası kirli sulardan bulaşıyor. Bunu günümüzde önde gelen sağlık kuruluşlarından alıntı bir bilgidir. Bu neden ile de sağlık için önemli olan suyun temizlenmesine dikkat edilmelidir.