Hamidiye su deposu temizliğinden önce yapılması gereken bazı hususlar vardır. İlk olarak yapılması gerekenler depo temizliği için belirlenen günden bir gün önce depoda bulunan suyun tüketilmesi gerekir. Tüketilirken gelinmesi gereken düzey ise hidrofor seviyesidir. Hamidiye su deposu temizliği konusunda hassasiyetinden dolayı bu konuya dikkat etmektedir.

Hamidiye su deposu temizliğinden önce yapılması gereken bir diğer önemli hususta deponun aydınlatılması ve havalandırılmasıdır. Temizliğin yapılacağı alan kapalı olduğundan dolayı çalışanların sağlığı içinde oldukça önemlidir.

Su deposu temizliği nasıl yapılır neler giyinmeli, teknik malzeme olarak neler kullanılmalıdır diye bir araştırma yapılacak olursanız. Hijyenik giysi, galoş, lastik çizme giyilmeli. Teknik elemanlar gerekli şekilde giyindikten sonra bir ip yardımı ile depoya ineler.

Yapılacak hamiye su deposu temizliğinde, depo da bulunan fiziksel kirler bir noktaya taşınır.

Bir sonra ki önemli işlem ise deponun tüm katmanlarının 150 bar basınçlı su kompresörü ile temizlenip kirli suyun pompalar ile dışarı atılır.

İşlemin sona ermesi için yerine getirilmesi gereken son bir işlem kalmıştır. Öncelikle depoya %1 oranında %15’lik sodyum hipoklorit çözeltisi atılır ve ardından depoya su verilir. Böylelikle Hamidiye su deposu temizliği sonra erecektir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Deposu Temizliği

Hamidiye su deposu İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bünyesindedir. Şehir şebeke suyunda ki kaliteyi dünya standartlarına çıkarmış ve binamıza kadar temiz ve içilebilir biz özelliğe getirmiştir. Sağlığımız için büyük önem taşına su depolarıdır. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi su deposu temizliğine oldukça önem vermektedir. Toplumumuzun sağlığı her şeyden önemlidir. Toplumun sağlık güvencesi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesinin su deposu temizliğini nasıl yapacağı ile doğru orantılıdır.

Sağlık bakanlığı tarafından yayınlanan 08.08.2007 tarihli  B.10.TSH.0.10.00.04 sayı numaralı genelge dikkate alınarak, su deposu bulunan bina ve iş yerlerinin depolarını belirli süre zarfları içerisinde düzenli olarak temizlenmesi ve bakımlarının yapılarak dezenfeksiyonu sağlamalıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi su deposu temizliği konusunda oldukça hassastır.

Depoların kirlenmesi sonucunda suyun içerisinde bulunan klor işlevini kaybeder ve bu sebepten dolayı hastalık yapıcı bakteri, sarılık, dizanteri gibi mikropların üremesine sebep olur. DEPOTEM Ltd. Şti.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir