Su tankınız çatısına düşen yağmuru toplarsa, korunmasız bir su deposunda kontaminasyona neden olur. Kir ve toz, yapraklar, hayvan pislikleri ve diğer maddeler zamanla su deposunun dibine yerleşecektir. Yapılan bir araştırma, bir pilot çalışmada yer alan çatıların içme suyunun yarısından fazlasının, salmonella, campylobacter, E coli ve giardia gibi dışkı maddelerinden bulaşıkları içerdiğini gösterdi.

Su deposu temizlerken nelere dikkat edilmelidir?

İdeal olarak yılda iki kez su deponuzu temizlemek iyi bir fikirdir. Kış ideal bir zamandır, çünkü yağmurla tekrar doldurulması daha olasıdır. Profesyonel şirketleri kiralayabilirsiniz özellikle de deponuza girmek için istekli değilseniz. Kendiniz yapmayı seçerseniz, bir solunum cihazı giyin, eldiven giyin, bacaklarınızı ve kollarınızı, tırnaklarınız ve gözlerinizi kapatın. Uzun süre bir deponun içinde kalmayın ve ideal olarak başınızı tazyikin dışına çıkarmaya çalışın. Unutmayın, bir tüpün giriş kapısına sığması için dar kalçalarınızın olması gerekiyor.

Su deposunu kendiniz temizlerken hangi aşamalar uygulamalısınız?

Pompanızı kapatın ve bir şişe çamaşır suyu, sert fırça ve süpürge alın. Tankı, altta 1000 litreye kadar boşaltın. Tankınızın altını ve duvarlarını çamaşır suyu ile ovun. Sulu bir çamuru alt kısımdan bir süpürge vasıtasıyla (tankınız varsa) dışarı doğru itmek için bir süpürge kullanabilirsiniz veya emmek için ıslak bir vakum sistemi veya pompaya ihtiyacınız olacaktır. Boşalma işlemi devam ederken, tankınızın kenarlarındaki herhangi bir pisliği temizlemek için bir hortum kullanın. Deponuzu tekrar doldurun. Alternatif olarak, zaten arıtılmış suyu ihtiva edecek bir şehir içi arz tankeri sipariş edebilirsiniz.

su tankı temizliği

Su deposu temizliğinde dikkat edilmesi gereken diğer hususlar

Çatınızdaki boyanın kurşunsuz olduğundan emin olun. Yeniden boyayacaksanız, etikette su kaynağı için uygun olduğunu gösteren bir işaret bulunduğundan emin olun. Kaplamasız metalik bir çatı, yağ asidi ile reaksiyona girebilir, bu yağ asidiktir ve sızıntıya neden olur. Yeraltı borularının temizlenmesi zordur, bu nedenle tankınızı mümkün olduğunca çatıya yakın tutmak için ödeme yapabilirsiniz. Yeraltı borularını kullanırsanız, suyun bir noktada oturamayacağı şekilde sabit bir çizgide olduğundan emin olun.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir