Su, bulaşıcı hastalıkların geçiş yoludur. Suda uzun süre bekleyen klor, etkinliğini kaybederek mikroorganizma için uygun ortam yaratmaktadır. Su tanklarının uzun süre temizlenmemesi veya dezenfekte edilmemesi sonucunda, fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirleticiler, suyun içinde çamurlaşma, dökülme, paslanma, renk, koku ve bakteri oluşumuna neden olur. Bu durum, suyun kullanılabilirlik özelliğini tahrip eder.

Sağlıksız su kullanımının zararları nelerdir?

Su tanklarındaki kum ve pas parçacıkları, hidrofor, arıtıcı, çamaşır ve bulaşık makinelerine zarar verir. Periyodik olarak temizlenmeyen su tanklarında kemirgenler, ölü zararlılar, solucanlar, kurtlar ve çamur, pas ve mantar tabakaları oluşur. Bunu önlemenin tek yolu su tanklarının, özel kimyasallarla ve tanklar için üretilen yüksek basınçlı makinelerle, yılda en az bir kere düzenli olarak eğitimli uzmanlar tarafından dezenfekte edilmesi ve temizlenmesidir. Sağlıksız su, sigara ve alkolden hemen sonra ölüm nedeni sıralamasında “Dünya Sağlık Örgütü” raporlarında altıncı sırada yer alıyor. Suyu sadece içme suyu olarak değil aynı zamanda temizleme aracı olarak gördüğümüzde, su deposunun temizliğinin yaşadığımız her yerde doğrudan ilişkisini görebiliriz.

Su depoları ve insan sağlığının temizliği hakkında ulusal veya uluslararası kuruluşlar tarafından insan sağlığına ilişkin analizler yapıldıktan sonra kullanılmasına izin verilen veya uygulanabilirlik sertifikasına sahip olan kimyasallar ve teçhizatları kullanılmalıdır.

Su haznesini nasıl temizlenmelidir?

İlk aşamada, temizlenecek olan su haznesi uzmanlar tarafından muayene edilir ve normalden daha kısa bir sürede kirlenmesine neden olan faktörler olup olmadığı (çatlaklar, taksim sırasında paslanma, püskürtme sırasında paslanma gibi faktörler olup olmadığı) incelenir. Su girişleri vb.) Araştırılır ve var ise müşteri konu hakkında bilgilendirilir ve sorunu çözmeye yardımcı olacak süreci başlatır. Deponun havalandırılması ve aydınlatılması gerçekleştirilmektedir. Tanktaki kalan su, yüksek basınçlı dalgıç pompalar yardımıyla boşaltılır. Çamur, kum ve alttaki biriken yabancı maddeler vakum yardımıyla temizlenir. Yüksek basınçlı makineler yardımıyla, Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar, tankınızın iç yüzeyine püskürtme yoluyla uygulanarak bakteri ve mantarların çözülmesine izin verilmelidir. Çözülmüş bakteri ve mantarlar, daha sonra yüksek basınçlı makine yardımı ile dışarıya verilir.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir