Su deposu kullanımı sadece büyük şehirlerde değil tarım ve hayvancılıkla uğraşan küçük şehirlerde de yaygın olan ihtiyaçlar arasında yer almaktadır. Zaman zaman yaşanan su borularında arızalar nedeni ile sıkça başvurulan su depoları bu yönü ile bakıldığında tarım ve hayvancılıkta büyük önem taşıyan Adapazarı ilçemizin de ihtiyaç duyduğu ve sık kullanım yüzdesi ile öne çıktığı bölgelerin başında gelmektedir. Su depolarının yaygın ve sık kullanılması aynı zamanda bu depolarında temizlik ihtiyaçlarını da birlikte getirmektedir. Bu yüzden periyodik olarak su deposu teknik şartnamesi konusuna hakim ve yetkinlik sahibi kişilerin su deposu temizliği yapması büyük önem taşımaktadır.

Su deposu yönetmeliği gereğince gerekli eğitimleri ve sertifikaları bulunan yetişmiş personel ile yapılan su deposu temizliği sizi ve hayvanlarınızı büyük sağlık sorunlarından ve hayati tehlikelerden koruyacaktır. Su depoları düzenli olarak 6 ayda bir kez kirlilik oranına göre daha sık temizlenmelidir. Eğer su depoları temizlenmezse oluşacak sorunlar temizlik giderlerinden maddi ve manevi büyük zararların oluşmasına neden olacaktır.

Su deposu nasıl temizlenir?

Su depoları deponun bir insan girebileceği kadar büyüklükte bir kapağın oluşturulması ile başlanan bir işlemdir gerekli temizlik işlemleri için öncelikli olarak aydınlatma depoya sağlanmalıdır. Ardından depo boşaltılarak temizlik için gerekli kimyasal ve fırça ile temizlik başlatılır. Eğer temizlik yapılmazsa su takviye borularından gelen pas ve benzeri yabancı maddeler öncelikle evlere dağıtım tesisatlarını tıkayacak ve bir süre sonra suyun az gelmesi ya da hiç gelmemesi sorunlarının ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu durum çamur gelmesi ile komple tıkanan borulara dönüşebilmekte ve maliyeti kat ve kat arttırabilmektedir. Uzun süre kullanılmayan su bir süre sonra bakteri oluşturmaya başlayacaktır. Bu da başta ishal olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkaracaktır. Eğer su deposu metal yüzeye sahipse biriken kirlilik yüzeyin delinmesine ve su kaçaklarına neden olarak sorunun daha da büyümesine neden olacaktır. Ayrıca oluşabilecek mantar ve benzeri yapılar içme suyunuzun içinde hareket edebilir bu nedenle bulaşıcı hastalıklarla hayat kaliteniz son derece düşecektir.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir