Sağlık Bakanlığı düzenli olarak yayınladığı genelgelerle içme suyundaki Klor miktarı ne olmalı? sorusunu yanıtlamakta. Bu Klor miktarı şehir şebekesinde yapılan analizler sonucunda ortaya çıkmakta olup tamamen coğrafi koşullar ve şehir şebekesinin altyapı olanakları ile değişiklik gösterebilmektedir. Bu yönüyle su deposu sahibi olan kişilerin suda klor ayarlanmaması sonucu sıkça yosunlaşma şikayeti bildirdiği ve bu problemlere karşı kendi başına önlemler almaya çalıştığı biliniyor. Fakat su deposunda yapılacak her işlem halk sağlığını yakından ilgilendirdiği için su temizleme operasyonları mutlaka Profesyoneller tarafından yapılmalı. Bu yüzden su deposu müdahaleleri konusunda adım atmadan önce bu uyarıları dikkate almanız oluşabilecek yasal sorunlarla karşılaşmamak için büyük önem taşıyor.
Su temizleme kimyasalları konusunda Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelge ile Bu hakkı sadece su deposu temizliği şirketlerine verilmiş durumda. Yani bu kimyasalların kullanımı ve daha sonra temizlenebilmesi için yetkili olan ve eğitim almış personellerin olduğu temizlik şirketleri ile iletişim kurmak büyük önem taşıyor. Çünkü su bulaşıcı hastalıkların yayılabilmesi için bir Merkez görevi görüyor. Bu yönüyle su deposunda oluşacak olan hatalı bir kimyasal kullanımı çok kısa süre içerisinde su deposunu kullanan herkesin sağlığında ciddi sorunlar oluşabilmesini tetikleyecektir. Bu yönüyle konuyu ele aldığımızda yapılacak olan temizliklerini ayrıca yasal olarak belgelendirilmesi de büyük önem taşıyor.
Su temizliği nasıl yapılır? konusunda merak ettiğiniz konulara Sadece su temizliği ve su deposu temizliği konusunda eğitim almış şirketler cevap verebilmektedir. Bu yüzden söz konusu kimyasalları satın alıp ya da bu temizliği yapabileceğini iddia eden yetkisiz kişileri bu kimyasallar ile su deposuna yaklaştırılmaması büyük önem taşıyor. Son zamanlarda su kaynaklı olarak ortaya çıkan birçok rahatsızlığın sebebinde su deposunun yetkisiz kişilere temizlettirilmesi istatistiki olarak tespit edilmiş durumda. Fakat su deposu temizliği yapan şirketler hem temizlik yaptığı alanındaki faaliyetlerini belgelendirilirken hem de su temizliği yapıldıktan sonra suyun tekrar içilebilir değerler arasında olduğunu belgeleriyle apartman yöneticilerine ya da su deposu temizliği yapılmasını talep eden kişiye teslim etmesi gerekiyor.