ISO 9001 kalite belgesi  güvencesi ile su deposu temizliği yapılmalıdır. İçme ve kullanma suyu depoları temizliğinde gıda tüzüğüne uygundur. İçme suyu deposu teknik şartnamesine de mutlaka sahip olmalıdır. Böylelikle gönül rahatlığı ile deponuzun temizliğini yaptırabilirsiniz.

Su deposuna girerken mutlaka çizme ve eldiven ile girilmelidir. Böylelikle elektrik kaçağı gibi sorunlardan korunabilirsiniz.

Hiçbir şekilde çamaşır suyu veya deterjan ile temizlenmemelidir. Kapalı alanda çalışma durumundan dolayı çalışanlar zarar görebilir. TSE “Sodyum Hipoklorit’in kapalı mekanlarda kullanılmaması gerektiğini” açıklamış. Su deposu temizlik şartnamesine uygun, insan sağlığına herhangi bir zararı olmayan, dezenfekte sağlayan ayrıca resmi belgesi su deposu temizlik malzemeleri kullanılmalıdır.

Su Deposu Temizlik Ve Dezenfekte Teknik Şartnamesi

Öncelikle her türlü iş kazasından kaçınmaya çalışılmalıdır. Temizliği yapacak olan çalışanlar depo temizliğine başlamadan önce mutlaka elektrik ile çalışan malzemelerin elektrik akımını kesmelidirler. Elektrik ile çalışan ekipmanları çıkardıktan sonra ise topraklı prize takılmalıdır. Böylelikle ise ortaya çıkacak ani kazalar önlenebilir.

Çalışan sağlığı oldukça önemlidir. Bu neden ile çalışanların sağlığı için temizliği yapılacak depo öncesinde mutlaka aydınlatılmalı ve havalandırılmalıdır.

Su deposu temizliği şartnamesinde çevre temizliği de çok önemlidir. Su deposu temizliği için ilk olarak deponun içerisinde bulunan suyun dışarı aktarımı sağlanmalıdır. Bu işlem için tasarlanmış özel pompalar vardır. Özel tasarlanmış pompalar bir ipe bağlanır ve su deposuna indirilir. Bu şekilde suyun dışa aktarımı sağlanır. Aktarılan kirli su ise yolda ki rögara aktarılır.

Su deposu temizliği şartnamesinde gereken bir diğer husus kullanılacak su deposu temizlik malzemeleridir. Temizliği gerçekleştirecek olan çalışanlar mutlak suretle kask, maske, emniyet kemeri, gözlük takmalıdır. Çizme ve eldiven de giyinmelidir. Böylelikle kişisel hasarları minimum bir seviyeye indirebilirler.

İçme suyu deposun teknik şartnamesine göre hijyenik temizliği ve dezenfektesi bitmesi ardından su deposu yüzeyine  kum dökülür. Ardından ise yüzey çatlakları ve korozyon kontrolü yapılır.

Son olarak ise yöneticilere bir bilgi formu hazırlanır. Bu form içerisinde ise pH ve klor ölçümleri bulunur.  Su deposu hijyenik temizliği böylece son bulur.

Su deposu temizliği su deposu temizlik şartnamesi ve içme suyu deposu teknik şartnamesi dikkate alınarak yapılmalıdır. DEPOTEM Ltd. Şti.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir