Hamidiye Su Deposu Temizliği Nasıl Yapılır?

Gel gelelim ki varlığı çok eskiye dayanan Hamidiye su deposu temizliğinin nasıl yapıldığına.

Hamidiye su deposu temizliğinden önce yapılması gereken bazı hususlar vardır. İlk olarak yapılması gerekenler depo temizliği için belirlenen günden bir gün önce depoda bulunan suyun tüketilmesi gerekir. Tüketilirken gelinmesi gereken düzey ise hidrofor seviyesidir. Hamidiye su deposu temizliği konusunda hassasiyetinden dolayı bu konuya dikkat etmektedir.

Hamidiye su deposu temizliğinden önce yapılması gereken bir diğer önemli hususta deponun aydınlatılması ve havalandırılmasıdır. Temizliğin yapılacağı alan kapalı olduğundan dolayı çalışanların sağlığı içinde oldukça önemlidir.

Su deposu temizliği nasıl yapılır neler giyinmeli, teknik malzeme olarak neler kullanılmalıdır diye bir araştırma yapılacak olursanız. Hijyenik giysi, galoş, lastik çizme giyilmeli. Teknik elemanlar gerekli şekilde giyindikten sonra bir ip yardımı ile depoya ineler.

Yapılacak hamiye su deposu temizliğinde, depo da bulunan fiziksel kirler bir noktaya taşınır.

Bir sonra ki önemli işlem ise deponun tüm katmanlarının 150 bar basınçlı su kompresörü ile temizlenip kirli suyun pompalar ile dışarı atılır.

İşlemin sona ermesi için yerine getirilmesi gereken son bir işlem kalmıştır. Öncelikle depoya %1 oranında %15’lik sodyum hipoklorit çözeltisi atılır ve ardından depoya su verilir. Böylelikle Hamidiye su deposu temizliği sonra erecektir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Deposu Temizliği

Hamidiye su depoları İstanbul büyükşehir belediyesinin bünyesindedir. İstanbul büyükşehir belediyesi su deposu temizliğini Hamidiye Dezenfekte Birimi ile birlikte yapar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi su deposu temizliği alanında yapılan çalışmalara çok önem vermektedir. Çünkü su bizim yaşam kaynağımızdır. En iyi şekilde dezenfekte edilmesi toplum sağlımız için de oldukça önemlidir.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su depoları temizliği ile çığır aşarak çok iyi işler başarmıştır.

Hizmet Verilen Alanlar

-Devlet ve özel hastanelerin su depoları,

– Kamu kurum ve kuruluşlarının su depoları,
– Alışveriş merkezleri, iş merkezleri, fabrikalar ve holdinglerin su depoları

– Apartman su depoları,

– Ayrıca  ilçe belediyeleriyle iş birliği yaparak ilçe sınırları içerisinde bulunan okul, yurt, cami ve kamu binalarında bulunan su depolarıdır.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir